Back to All Events

Tapping og fermentering av bjørkesevje
Kurs på hytta "Utsikten" i Bærum

11. april kl. 12 – 17 (kurset er fullt)

Kurset ledes av Bente Brunvoll


Det våres, og snart er det tid for å tappe den verdifulle bjørkesevjen.
Bli med på kurs som vil handle om bjørkesevje, men også andre spennende remedier som bjørka gir oss.

Kurset holdes på hytta "Utsikten" på Skui i Bærum, 10 min. kjøring fra Sandvika.


Du vil lære hvordan du enkelt kan tappe sevje fra bjørka, og hvordan du setter bjørkesevjen til fermentering. Du vil også lære om andre måter å utnytte bjørkas styrkende og helsebringende egenskaper på. 

Bjørkesevje har lang tradisjon innen folkemedisinen og ble nevnt i de islandske sagaer. I Russland og andre østeuropeiske land er bjørkesevjen og andre deler av bjørka mye brukt. I Japan og Korea kalles bjørkesevje for Gudenes drikk.

Det sies at sevjen kan hjelpe mot bjørkepollenallergi og andre helsetilstander. Om våren er bjørkesaften full av livskraft og næring.


Bjørkesevje smaker nydelig som den er, som rent og klart vann med en svak søtsmak. Men den har kort holdbarhet. For å kunne nyte den fantastiske drikken ut over den korte tappesesongen, er det en god løsning å fermentere den eller lage kvass, slik som russerne gjør. Du vil lære begge deler på kurset.   

Når vi setter den friske bjørkesevjen til fermentering, vil den utvikle seg til å bli en vidunderlig probiotisk drikk som gir et rikt tilskudd til tarmfloraen og immunsystemet. Drikken blir frisk og syrlig og har lang holdbarhet. ”Dette er det beste jeg har smakt”, er en av mange positive kommentarer til den fermenterte bjørkesevjen.
 

Tappet på flaske1- 2.5.14.jpg

 

Pris: Kr. 950,- pluss kursmateriell kr. 300,- = kr. 1250,-.

7 plasser (kurset er fullt).

MELD DEG PÅ KURSET HER

Depositum kr. 300,- betales ved påmelding (refunderes ikke). Registrert depositum sikrer deg plassen.

Resten av beløpet, kr. 950,- betales på kto. før kurset eller ved ankomst kursdagen. Det går bra å betale med kort.


Konto nr. 1503 14 64444
LIVSTREET 
Liaveien 29
1369 Stabekk

Velkommen!

 

Later Event: August 29
Kurs i fermentering